A túlsúly veszélyei, túlsúllyal, elhízással összefüggő betegségek

Mivel minden mindennel összefügg, soha ne felejtsük el: a hízás és magas testsúly szervezetünkre az átlagosnál nagyobb megterhelést ró. Az elhízás ára felnőttkori, vagy II. típusú cukorbetegség és magas vérnyomás betegség, később a szív túlterhelése miatt szívelégtelenség lehet. Az agyi funkciók lelassulása, aluszékonyság, a szív túlterhelésével függ össze, a keringés lelassul, az agy kevésbé jut tápanyagokhoz és éltető oxigénhez. A táplálékok helytelen összetétele, a túlságosan zsíros, koleszterinben gazdag étkezés nagy mértékben járul hozzá az érelmeszesedés kialakulásához.
A kóros mértékű elhízás a tüdő légző-felületét is csökkenti, hiszen a tetemes haskőrfogat a rekeszizom mozgását, a légzési kitéréseket akadályozza. Következményként a léghólyagocskák nem tudják kellőképpen ellátni szerepüket és krónikus tüdőbetegség is kialakulhat.
Csaknem minden túlsúlyos embernél jelentkeznek mozgásszervi panaszok (végtagok, főként alsó végtag és gerinc panaszai), hiszen az ízületek és porcok természetes kopását nagy mértékben növeli az állandó túlterhelés.
Úgy gondolom tehát, hogy a túlsúlyról, a táplálkozásról, az életmódról, és a túlsúly tartós csökkentéséről feltétlenül beszélnem kell.

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE