ASZPARTÁM (Nutra-sweet)


Az aszpartám cikkemhez képekre keresve számos cikket találtam, amelyek megerősítik a fenti állítást.
Miért káros?
Az aszpartám 3 fő alkotóeleme az aszpartám-sav, a fenilalanin valamint a glutaminsav. Ezek az aminosavak az agy természetes kémiai elemei, nagyon kis koncentráció-ban az agyi neuronról neuronra való információ átvitelben játszanak szerepet.
Akkor vajon miért mérgezőek?
Normál mennyiségük az idegszövetben elenyészően kicsiny. Ha mennyiségük megnövekszik, az ingerületátviteli folyamat megváltozik, és az idegsejtek kisülése, az akciós potenciál másként, hirtelen, és szabálytalanul zajlik.
Ugyanakkor a többlet koncentráció az agysejtek nagyobb kalcium felvételét váltja ki, ami bizonyos neuron-fajták pusztulását idézi elő.
Az aszpartám vagy a glutamát még nagyobb koncentrációjánál az idegsejtek túlserkentése következtében a sejtek elpusztulnak.
Az egyéni érzékenység különböző, legtöbb embernél csak hosszabb idő eltelte után (kumuláció, felhalmozódás) okoz bajokat.
Néhány az aszpartám mellékhatásai közül:
Látászavarok, szemfájdalom, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, hallászavarok, memóriavesztés, alvászavarok, és számos más idegrendszeri tünet pl végtagzsibbadás, részleges bénulás (!!!), szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, hirtelen súlyvesztés, vagy fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, gyomorfekély, izületi fájdalmak.
Tovább a teljes cikkhez >>>
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése