Fogyókúra helyett életmód-váltás

Ne lepődjenek meg, ha rögtön az első mondatban szeretném önöket lebeszélni a fogyókúráról! A hagyományosan fogyókúráknak nevezett kínzóeszközök nem vezetnek tartós eredményre, és azt gondolom, ha időt, energiát és rengeteg lemondást vállalva elszánjuk magunkat arra, hogy fogyjunk, olyan módszert válasszunk, amely TARTÓS eredményre vezet.
(Ennek ellenére szívesen közreadom majd azokat a fogyókúrás recepteket, amiket valaha kipróbáltam, méghozzá a tapasztalataimmal és a kúrák buktatóival kibővítve)


Így hát arra buzdítom mindazokat, akik fogyni szeretnének, hogy ÉLETMÓDOT váltsanak!
Kibővíthetjük a kört, nemcsak azokra fér rá az életmód váltás, akik túlsúllyal küzdenek, hanem azok is kipróbálhatják, akik csak egyszerűen energiahiánnyal, tartós fáradtsággal, vagy alvászavarokkal küzdenek.

Mit is jelent ez?

Első sorban búcsút a mozgásszegény életmódtól.

Másodsorban azt, hogy oda kell figyelnünk arra, mit, mikor és mennyit eszünk, sőt érdemes arra is figyelni, hogy mit mivel eszünk. Önmagában a táplálékok összetételének megváltoztatása, valamint az extra kalóriákkal való leszámolás is fogyáshoz vezethet.

Alapszabályok:

1.) Ha éhes vagy, egyél!
2.) Igyál sokat!
3.) Szabadulj meg az extra kalóriáktól!
4.) Egyél minél több nyers zöldséget-gyümölcsöt!
5.) Társítsd helyesen az ételeidet!
6.) Mozogj, sportolj amennyit csak tudsz, a napi 10 perc is több, mint a semmi! Nem feltétlenül kell tanfolyamokra, vagy fitness-klubokba beiratkoznod, a séta és az otthoni torna is megfelel, de apró trükkökkel is rengeteg mozgást csempészhetsz az életedbe!

2 megjegyzés:

E_Sara írta...

Köszi a cikket, érdekes volt! Egyet értek, hogy sosem a radikális, hanem a folyamatos lépések azok, amik eredményt hoznak! Próbálok is minden lehetséges esetben gondolni, tenni a testemért. 1-2 hete voltam emberi test kiállításon, és megdöbbentő volt...tényleg ebből állnánk? tényleg? tudom, hogy igen, de segített felfogni. Csak ajánlani tudom azoknak, akik valamiért nem figyelnek eléggé arra az érzékeny szerkezetre, amit az élethez kaptunk!

NeMo írta...

Bocsáss meg, hogy csak most vettem észre bejegyzésedet! A mail-visszajelzésem az új gmail rendszerben kissé érdekesen alakul, a blogjaim megjegyzéseit az "egyéb" kategóriába sorolja, és bizony ezeket csak szökőévben egyszer nézem meg...

Örülök, hogy ha bármiben segíthettem, és ha kérdésed van, bátran tedd fel, igyekszem megválaszolni, akár itt a blogon, akár levélben, ha a kérdés személyes jellegű.

Igen, sajnos teljesen igazad van abban, a mai kor embere bizony nem figyel oda sem a saját testére, sem a pszichéjére, sem az emberi kapcsolataira. Azt hiszem, ideje ezen közös erővel változtatnunk!

NM

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE