Kipróbálás alatt... A Zöld lé kúra

Egy újabb diétát kapott fel a világ. Számos filmcsillag, közéleti szereplő és modell (Többek közt Colin Farrell, Jennifer Garner, Salma Hayek) alkalmazza, vagy egészíti ki napi étrendjét a lével. 
Nagylányom hívta fel a figyelmemet rá, és elhatároztuk, hogy kipróbáljuk. Ha mást nem nyerünk vele, mint hogy jóval több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, és tudatosan táplálkozunk, ahelyett, hogy tele pakolnánk magunkat "fast fooddal", vagyis gyorsan elkészíthető és nem feltétlenül egészséges ételekkel (mint például a pizza, hamburger, virsli, fasirt, sült krumpli, vagy akár a sült vörös húsok rizzsel, burgonyával, avagy finomított pékáru, mint pl fehér kenyér vagy kifli, zsemle felvágottal, sajttal) máris megérte.

A diéta lényege, hogy gyümölcscentrifuga, vagy turmixgép segítségével friss zöldség-gyümölcs leveket készítünk és ezt fogyasztjuk napi 6-7 alkalomra elosztva. Lehet egyszerűen étrendünket kiegészíteni a lé napi 1-2 alkalommal való fogyasztásával, ez is jótékony hatású.

Magam pillanatnyilag az előkészítő szakban vagyok, napi 1-2 lé mellett sok gyümölcsöt, zöldséget tartalmazó étrenddel igyekszem a szervezetemet felkészíteni arra a másra, ami vár rá.

A kúra erősen méregtelenítő hatású, aki sok méreganyagot halmozott fel, számíthat mellékhatásokra (fejfájás, rossz közérzet) az első napokban, főként, ha nem készül fel rá kellőképpen.

A diétáról bővebben itt lehet olvasni:
ZUNSHIKO Zöld lé kúra

Az alaplé (immunrendszert erősítő zöld lé) fő összetevői:

-          1 uborka
-          6 kelkáposzta levél, spenótlevél
-          4 zellerszár
-          fél citrom
-          2 zöld alma
-          1 gyömbérgyökér

Ezen felül azt raksz bele, ami jólesik, sőt, az sem tragédia, ha egyik-másik összetevő kimarad belőle, a lényeg, hogy délelőtt gyümölcsösebb, délután zöldségesebb keverékeket igyál. Mandarin, narancs, banán, cékla, sárgarépa, hogy csak a télen, vagyis pillanatnyilag is megfizethető alapanyagok közül említsek néhányat. Ha sportolsz, a sportolás tájékán gyümölcsösebb keveréket fogyassz! Átállás idején olajos magvak (mandula, dió, pisztácia), rostos tápanyagok (bab, borsó, lencse, gyümölcsök, zöldségek) fogyasztása javasolt.

Kiknek javasolt a lé fogyasztása?
- Mindazoknak, akik egészségesebb életmódra, energikus testre vágynak,
- akik kisebb-nagyobb súlyfeleslegüktől szeretnének megszabadulni,
- akik méregteleníteni szeretnének,
- akik úgy érzik, nem megfelelő a táplálkozásuk minősége,
- akik szeretnének részben, vagy egészben megszabadulni krónikus betegségeiktől és az ezekre szedett gyógyszerektől (ebben az esetben azonban mindenképpen rendszeres orvosi ellenőrzés mellett végezzék a diétát, ugyanis viszonylag gyors hatása miatt lehetséges, hogy többszöri gyógyszeradag módosításra lesz szükségük!)

Veszélyek:
Ha csak a zöldség-gyümölcs leveket fogyasztjuk tartósan, más táplálkozási hiányállapotok léphetnek fel, mint pl fehérjehiány. A levek mikrotápanyagokban gazdagok, azonban fehérjét nem, vagy alig tartalmaznak, így nemcsak a zsírszövet, hanem az izomszövet is lebontásra kerülhet!!! Óvatosan bánjunk tehát a kúrával! 2-3 hét alatt azonban ilyesfajta mellékhatások nem várhatók.

Nos! Vállalkozó kedvűek! Ki tart velem?

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE