Természetes védelem hajhullás ellen

Elérkezett az őszi lomb- és hajhullás ideje. A haj egészsége és ragyogása elsősorban a táplálkozás minőségének függvénye. Arra az esetre, amikor ennél többre van szükség, következzen néhány egyszerű és hasznos tipp, hogyan óvjuk meg hajkoronánk szépségét és előzzük meg az elvesztését.
1. Mandulaolaj
A fejbőr masszírozása mandulaolajjal naponta legalább egyszer, lehetőség szerint két-három alkalommal ismételhető, így elsősorban férfiak számára praktikus módszer.
2. Ricinusolaj
A ricinus és olívaolaj keverékéből készített hajpakolás minden típusú hajra ajánlott. A langyosra melegített keveréket elegendő hetente egyszer alkalmazni. A pakolás időtartama legalább három óra, így gyakran egyszerűbb megoldásnak tűnik törölközőbe tekerve egész éjszakára a haj teljes hosszán hagyni. A keverék bizarrnak tűnik, eltávolítani mégsem nehéz és látványos eredményt ígér.
3. Kókuszolaj
A kókuszolaj a mandulaolajhoz hasonló módon használható, de hajpakolásként is kitűnően beválik.
4. Méz és tojás
Klasszikus keverék nagyanyáink szépségtárából. A tojás sárgáját mézzel jól elkeverve pakolásként, közvetlenül hajmosás után alkalmazzuk és körülbelül fél óra után le is moshatjuk.
5. Kovasav
A kovasav belsőleg segít, az itt olvasható tippek közül a leghatékonyabban. A kovasav magas szilíciumtartalma nem csak a haj, de a bőr és körmök csodaszere is. Legegyszerűbb forrása a mezei zsurló, amelynek teája (napi 3-6 g forrázva és áztatva) fedezi a napi teljes szükségletet.

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE