Étkezési napló, az őszinteség próbája

Az étkezési napló apró praktika az egészséges életmód kialakításának útján, ami kis befektetés mellett nagy haszonnal kecsegtet. Egy füzet az egészségért, nevezhetjük akár egészségnaplónak is, ami megtanít szembenézni az észrevétlenül felvett szokásokkal. A fogyókúrás célok mellett hasznos eszköz élelmiszer allergiás gyermekek és felnőttek, vagy műtéten átesett betegek életmódjának átalakításában is.
Először csak figyelni kell. Időbe telik, amíg minden apróság, a folyadékfogyasztással bevitt szénhidrátok, allergének is visszaköszönnek a lapokról, amikre kevesen figyelünk a munkás hétköznapokon.
A legfontosabb célja, hogy segít tudatosítani a tévedéseket, kialakítani az egészségtudatos táplálkozást és visszatalálni a test bölcsességéhez.
Minden apró kínálás, minden pohár ital kerüljön a füzetbe. A sport, séta, gyógytorna feljegyzése (vagy annak hiánya) szintén beszédes, amikor kiértékelésre kerül sor.
Kellő elszántsággal és őszinteséggel önmagunk iránt egy hét után már jól értékelhető alapot kapunk életmódunkról és a szükséges változtatásokról. Ami ezután következik, arról mindenki könyveket tudna írni, mégis a tudatos kezdetben van a változás kulcsa.

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE