"Szétválasztó" diéták

Ki ne hallott volna a testkontroll diétáról?
Sokan tudják, hogy a hatásos, és egy időben divatként felkapott diéta a "helyes" ételtársításokon alapul.
Azt azonban kevesen tudják, hogy számos más, hasonló diéta is létezik, amely az alapvető tápanyagok szétválasztásán alapul.
Hogy csak hármat említsek, amelyeket magam is kipróbáltam:
- a dr Hay féle diéta szintén az alapvető tápanyagok szétválasztásán alapul. Sikerének titka ezen felül, hogy a napi folyadékbevitelre igen nagy hangsúlyt fektet. Gyakorlatilag óránként 2dl ásványvíz, vagy tea elfogyasztását javasolja. Ízletes ételeit érdemes kipróbálni. Magam a diéta idején kb havi 1-2kg-tól szabadultam meg.
- És persze sokan ismeritek talán a "zsírégető káposztalevest". A hozzá csatolt diéta ismét a tápanyagok szétválasztásán alapul. Egyik nap a leves mellé kizárólag szénhidrátot fogyasztunk, a másik nap szinte kizárólag fehérjét. Hátránya a monotonitás. Én sok mindent elviselek, határtalan önuralommal rendelkezem, ám egy hét után bizony már unalmas a leves is, a diéta is. A hirtelen felfüggesztés veszélye a jojó effektus, vagyis hogy kamatostul kapjuk vissza az elveszített kilókat. Amúgy az egy hetes diéta alatt 3-4kg fogyást lehet elérni.
- Korunk instant diétáinak nagy része (különféle keverhető porok, ill. turmixitalok, melyek patikákban, drogériákban kaphatók. Nevüket nem említem, nem tehetem. Lényegük a szinte szénhidrát mentes étkezés, mely egyben zsírszegény is. A diéta idején nagyrészt fehérjéket, illetve fehérje alapú italokat fogyasztunk, melyeknek feldolgozása a szervezettől viszonylag nagy energiafelhasználást igényel, újbóli beépítésük további energiát éget. Az egyik készítményt éppen tesztelem, hatásossága meggyőző. A 3 hét alatt elért mínusz 4kg tanúskodik a diéta hatásosságáról. A diétás cég szerint a visszahízástól nem kell tartani, erről még nincs személyes tapasztalatom, tekintettel arra, hogy épp most próbálom ki ezt a fajta diétát.
Kalandra fel, fogyni vágyó olvasóim kérdezzenek bátran!
NM

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE