Méregtelenítés 3 - Várható mellékhatások

Mielőtt nekivágsz a méregtelenítésnek, tudnod kell:
a méregtelenítés erős hatással van a szervezetedre. A tested igyekszik az összes felgyülemlett hulladéktól megszabadulni, melyeket szerveiben és a zsírszövetben tárol. Így aztán mellékhatásai is lehetnek a méregtelenítésnek:
- Fejfájás: Ha eddig kávéztál, és most igyekszel megszabadulni a koffeintől és csökkented, vagy elhagyod reggeli/déli kávédat, a koffeinelvonás tüneteként fejfájás léphet fel. Ez két-három napig tart, majd elmúlik. Csökkenthető víz, gyógynövény teák, vagy gyümölcslevek fogyasztásával. Semmiképp se vegyél be gyógyszert! Ha nagyon erős a fejfájás, egy csepp levendula illóolaj bemasszírozása a halánték bőrébe csillapítja.
- Kiütések: Bőrünk az egyik legfontosabb kiválasztó szervünk. Izzadással, illetve a faggyúmirigyeken keresztül rengeteg káros anyag képes eltávozni szervezetünkből, természetes hát, hogy egy méregtelenítő kúra során foltok, pattanások, esetleg piros kiütések jelenhetnek meg. Ez a mellékhatás kb egy hét alatt múlik el, ezt követően bőrünk kitisztul, megszépül, elsimul. Természetes alapanyagú tisztálkodószerrel csökkenthetjük bőrünk reakcióját.
Általános tisztálkodó szer (RECEPT):
3 rész zab, 2 rész levendulavirág, 2 rész fekete nadálytő gyökér keverékét megőröljük, vagy ledaráljuk és jól összekeverve zárható üvegben tároljuk. A keverékhez 2 csepp levendula, vagy geránium olajat tehetünk.
Mosakodáskor a keverékből kiveszünk és ugyanannyi biofarmról származó kecske, vagy tehéntejjel, illetve vízzel, vagy zöldteával összekeverjük, amennyit a keverékből használni szeretnénk (1 evőkanálnyi keverékhez 1 evőkanálnyi folyadékot adunk).
- Kellemetlen szagú lehelet: A szervezetből távozó méreganyagok kellemetlen szájszagot okozhatnak.
A legtöbb toxint a zsírszövetben tároljuk, így valószínűleg a jelenség összefügg azzal, amikor a szervezet a méreganyagok raktározását megszünteti, és a toxinokat a keringésbe-légzésbe juttatja. A szájszagot mentateával csökkenthetjük.
- Súlyveszteség: egy kétnapos méregtelenítés során átlag 1,5-2kg súlyfeleslegtől szabadulhatunk meg. Ennek ugyan jó része víz, ám a folyadékveszteséget bőséges bevitellel ellensúlyozzuk. Hosszabb tisztítókúra valódi súlyvesztést, a zsírraktárak tömegének csökkenését okozza.

Ha a mellékhatások bármelyike hosszabb ideig fennáll, forduljunk orvoshoz!
Ugyanígy, ha bármely drasztikus méregtelenítő kúrába szeretnénk belefogni, előbb kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát, főként, ha rendszeresen gyógyszert kell szednünk, krónikus betegség gyötör minket!
Fokozottan érvényes ez a következő állapotokra, betegségekre:
Várandósság, súlyos betegség (rák, máj-és epebántalmak, szívbetegség, keringési zavarok, általános érelmeszesedés), cukorbetegség.
Kizárólag a minket ismerő és kezelő orvos tud véleményt alkotni arról, hogy az általunk választott méregtelenítő kúra nem okoz-e betegségünkben hirtelen romlást, vagy nem vezet-e a szervezet egyensúlyának felborulásához!

0 megjegyzés:

  © Holisztikus blog 2010-2012

Vissza a lap TETEJÉRE